Radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti koriste se kolačići. Više o kolačićima. Nastavkom korištenja stranica prihvaćate uvjete korištenja kolačića.

Ne, ne možete. Igra je licencirana samo za jedno računalo.

Zato što davatelj licence odobrava korisniku neekskluzivno i neprenosivo pravo da instalira i koristi softver u skladu s priloženim uputama isključivo u osobne svrhe samo na jednom računalu. Davatelj licence se obvezuje izdati aktivacijski broj korisniku samo za jedno računalo. Međutim, davatelj licence će unutar zakonskog jamstvenog roka razmotriti i sve eventualne zahtjeve korisnika za dodatnom aktivacijom zbog opravdane izmjene računala ili dijelova računala na kojem je Učilica prvotno aktivirana, ali samo do prethodno navedenog datuma.

Dodatnu aktivaciju možete potražiti ovdje

Zabranjena je instalacija na više računala, kao i instalacija na jednom računalu koja podrazumijeva više različitih korisnika softvera (učionice, igraonice i sl.), ako naknadno nije drukčije definirano. Ovo pravo korisniku može oduzeti davatelj licence, a ono prestaje automatski i bez posebne obavijesti ako korisnik ne poštuje odredbe ovog ugovora. U tim slučajevima, korisnik je dužan uništiti sve kopije softvera kao i sve njegove sastavne dijelove ili ih vratiti davatelju licence. Korisnik nije kupio softver niti bilo koji njegov dio, nego isključivo pravo na njegovo korištenje u skladu s ovom licencom i ni u kom slučaju ne može polagati nikakva autorska, intelektualna ili druga slična prava na ovaj softver.

1. Na svom računalu kliknite na Start izaberete Učilica 2011 i kliknete Postavke Učilice

2. Kliknite na Nadogradi svoju učilicu

3. Pričekajte da se Učilica ažurira, a zatim kliknite 'Povratak'

4. Spremite promjene i izađite iz postavki. Dobit ćete poruku 'Konfiguracija uspješno snimljena'. Klik na 'OK' i Učilica je nadograđena.

Sadržaji Učilice pripremljeni su i prilagođeni nastavnim planovima pojedinog školskog uzrasta i najkorisniji su učenicima za onaj razred kojeg pohađaju upravo te školske godine.

Kupnjom Učilice dobivate pravo na aktivaciju jednog od 8 razreda te besplatan pristup određenim edukativnim i zabavnim sadržajima na www.ucilica.tv.

Davatelj licence obvezuje se pružiti tehničku podršku za bilo koji problem vezan uz softver u vremenskom periodu od jedne godine od dana prve aktivacije ovog primjerka Učilice, a najkasnije do kraja školske godine u kojoj je Učilica kupljena. Sadržaji Učilice za razred koji je aktiviran mogu se nastaviti koristiti i nakon gore navedenog datuma, osim za potrebe povezivanja sa sadržajima na www.ucilica.tv, koje će s postojećom licencom također funkcionirati zaključno do kraja školske godine u kojoj je Učilica kupljena.

Učilicu naravno možete koristiti i nakon isteka školske godine u kojoj je Učilica kupljena, ali isključivo po načelu „kako je“. U tom slučaju trebate znati da prihvaćate korištenje proizvoda bez ikakvih jamstava ili prikladnosti za određenu svrhu. Nakon isteka tog roka ne može se ostvariti niti zahtijevati pravo na tehničku podršku i registraciju proizvoda.

Starija izdanja Učilice možete nesmetano koristiti koliko Vi to želite, ali isključivo po načelu „kako je“. U tom slučaju trebate znati da prihvaćate korištenje proizvoda bez ikakvih jamstava ili prikladnosti za određenu svrhu. Zbog prestanka tehničke podrške, za starija izdanja također ne možete ostvariti niti zahtijevati pravo na tehničku podršku i registraciju proizvoda.

U svakom slučaju preporučamo da svom djetetu nabavite aktualno izdanje Učilice za razred kojeg pohađa i koje ujedno najbolje odgovara njegovim potrebama učenja kroz igru.

Da, Učilicu možete instalirati i koristiti na Windows 10. Učilica je prilagođena za rad i podržana na Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 i Windows 10 operativnim sustavima.

Da, najnovije izdanje Učilice podržava 64-bit Windows sustav.

Dodatna aktivacija se odobrava ukoliko postoje opravdani razlozi i unutar trajanja tehničke podrške (1 godinu od kupnje Učilice). Opravdani razlozi su kupnja novog računala, popravak računala i sl.

Dodatnu aktivaciju i uvjete možete potražiti ovdje

Zbog nejednoobraznosti tržišta računala i računalne opreme, ponekad su mogući problemi zbog nekompatibilnosti Učilice s računalnim konfiguracijama, no prvo svakako provjerite zadovoljava li Vaše računalo minimalne zahtjeve za rad Učilice.

Ako zadovoljava, provjerite najčešće pogrešake koje smo skupili tijekom rada i testiranja na ovom projektu, a odnose se na neinstalirane sistemske datoteke (DirectX, .NET Framework 2.0..), zastarjele drivere za kartice, probleme s antivirusnim programima i sl.

Možete, ako udovoljavate uvjetima za dodatnu aktivaciju.

Dodatnu aktivaciju i uvjete možete potražiti ovdje

1. Pokrenite This PC i odaberite virtualni pogon u kojem je Učilica(ukoliko ste preuzeli Učilica ISO) ili otvorite datoteku Instalacija Učilice(ukoliko ste preuzeli Učilica EXE)
2. Otvorite direktorij (folder) DX (klik na DX)
3. Dvostruko kliknite mišem na datoteku DXSETUP.exe Ponudi li Vam Install, kliknite I Agree, zatim Finish (instalacija DirectX-a) Ako Vam ponudi Remove, kliknite na Remove... Finish (deinstalacija postojećega DirectX-a) i ponovo krenite od točke 4, odnosno dvostruko kliknite mišem na datoteku DXSETUP.exe
4. Ponovno pokrenite računalo (restart) i Učilicu.

Ako ne znate koja Vam je grafička kartica, savjetujte se s prodavačem kod kojeg ste kupili grafičku karticu i pitajte ga za službenu Internet stranicu na kojoj ćete naći odgovarajuće drivere (pogledajte primjer na kraju teksta). Naziv grafičke kartice možete samostalno saznati iz Device Manager-a. Klikom na strelicu pored Display Adapters.

Nove drivere potražite na službenim Internet stranicama proizvođača grafičkih kartica Vašeg računala:
GeForce (proizvođač nVIDIA)
Radeon (proivođač ATI)

Nakon što ste saznali naziv grafičke kartice, otiđite na službenu stranicu proizvođača ili na jedan od Internet pretraživača, upišite naziv grafičke kartice. Skinite (download) najnoviji driver za Vašu karticu, instalirajte driver na Vaše računalo, zatim ponovno pokrenite Vaše računalo (restart) i Učilicu.

Datoteka Ucilica2011.log pomaže nam u detektiranju uzroka problema pri korištenju Učilice. Razlozi mogu biti razni, npr. nekompatibilnosti grafičke kartice, zvuka ili slično. Datoteka Ucilica2011.log. nalazi se u direktoriju (Moji Dokumenti) My Documents.

Uključujete je na sljedeći način:
Kliknite Start > Učilica > Postavke Učilice
Uključite log datoteku
Kliknite na Prihvati
Pokrenite Učilicu

Popunite formular prijava problema i preko slanja privitka (browse…) pošaljite prethodno spremljeni dokument Ucilica2011.log

1. Kliknite Start > Run
2. Upišite: DXDIAG
3. Odaberite opciju Save All Information
4. Otvorio se okvir Save As. Dokument DxDiag.txt spremite u određeni direktorij (npr. My Documents, Desktop i sl.)
5. Popunite formular prijava problema i preko slanja privitka (browse…) pošaljite prethodno spremljeni dokument DxDiag.txt

Potrebno je napraviti sljedeće :

Problem nastaje iz razloga što je Microsoft predstavljanjem Windows 8 (8.1) napustio podršku za .NET 1.1.. Riječ je važnoj komponenti za ispravan rad Učilice.

Kako bi se osigurao nesmetan rad treba ovdje preuzeti prilagođenu instalaciju .NET 1.1.

Preuzetu datoteku raspakirajte te zatim pokrenite instalaciju dvoklikom na datoteku "netfx.msi". Pustite da se instalacija obavi do kraja.

Nakon uspješne instalacije .NET 1.1., pokrenite Učilicu. Ako Učilicu niste uspjeli instalirati, pokrenite i dovršite instalaciju. Nakon instalacije pokrenite igru.

Riječ je o problemu s antivirusnim programom koji lažno detektira virus. Potrebno je napraviti sljedeće :

Konfigurirati antivirusni program (po svemu sudeći Avast) tako da ne pregledava datoteke Učilice. Zbog lažne detekcije virusa u datoteci "ode.net_nsr.dll", koja je neophodana za ispravan rad Učilice, AV program obriše navedenu datoteku pa Učilicu nije moguće pokrenuti.

Nakon toga ovdje preuzmite potrebnu datoteku. Kopirajte je u mapu (direktorij) gdje se nalazi Učilica. Pokrenite Učilicu.

Za slučaj da ovo ne pomogne, Učilicu deinstalirati i ponovno instalirati. Vodite računa da kod instalacije AV progrem ponovno ne obriše datoteku, jer ćete postupak od početka morati ponoviti.