TV Učilica - Sudjelovanje

Sudjelovanje

Nakon registracije, moraš prijaviti broj telefona s kojega ćeš igrati TV Učilicu. A zatim..

Neposredno prije početka emisije, a uz odobrenje roditelja, nazovi broj 069 300 409 (cijena 1,71 kn/min, a može se nazvati samo s fiksnih telefona).

Prati pitanja na ekranu svojeg televizora. Na pitanja odgovaraš pritiskom na tipke na svojem telefonskom aparatu, ali tek kada čuješ beep u slušalici. Vrijeme predviđeno za davanje odgovora biti će obilježeno na ekranu.

Znači, ako su na neko pitanje ponuđeni odgovori pod 1, 2 i 3, a ti smatraš da se točan odgovor na pitanje nalazi pod brojem 2, pritisni tipku 2 na svojem telefonskom aparatu.

Nakon svakog pitanja ćeš čuti jesi li točno odgovorio/la i broj svojih bodova.

Što se boduje u emisiji TV Učilici?

Boduje se točnost i brzina. Svi igrači koji u predviđenom roku točno odgovore na pitanje, osvajaju određeni broj bodova. Igrač koji prvi točno odgovori dobiva najveći broj bodova. Bodovi se zbrajaju, a pobjednik je igrač koji nakon završne igre ima najveći broj bodova. Pobjednik može biti samo igrač koji je prethodno izvršio registraciju ovdje na web stranici Učilice. Jednom obavljena registracija vrijedi ti za sve buduće emisije.

Sami kvizovi se sastoje od dva dijela: ispitivanja i završne igre.

Ispitivanje

Trajanje odgovaranja na pitanja je između 5 i 10 sekundi, ovisno o težini pitanja i uzrastu za koji je namijenjeno.

U ispitivanju postoji više različitih tipova pitanja:

  • pitanje s ponuđenim odgovorima
  • pitanje bez ponuđenih odgovora
  • uparivanje pojmova
  • pitanje s video insertom
  • pitanje s audio insertom

U ovim tipovima pitanja najbrži igrač s točnim odgovorima dobiva 500 bodova, a svaki sljedeći s točnim odgovorom dobiva 2 boda manje. Za krivi odgovor nema negativnih bodova.

Završna igra

Postoje 5 vrsta završnih igara, a u svakoj emisiji se igra samo jedna igra:

  • Slagalica - u njoj sudjeluje 6 prvoplasiranih igrača koji su se registrirali s korisničkim brojem, a najbrži koji složi slagalicu dobiva 1200 bodova, drugi dobiva 800 bodova, a svaki slijedeći 100 manje. Trajanje: od 30 do 60 sekundi, ovisno o težini.
  • Veliki memory - sudjeluju svi, igrači moraju upariti osam parova i za svaki upareni par dobivaju 50 bodova, najbrži koji složi memory dobiva bonus od 800 bodova. Svaki sljedeći koji upari sve parove dobiva bonus od 700 bodova (dakle: 100 bodova manje...i tako redom). Maksimalan broj bodova u ovoj igri je 1200 bodova. Trajanje: 60 sekundi
  • Mali memory -sudjeluju svi, igrači moraju upariti šest parova i za svaki upareni par dobivaju 50 bodova. Najbrži igrač koji složi memory dobiva bonus od 800 bodova. Svaki sljedeći koji upari sve parove dobiva bonus od 700 bodova (dakle: 100 bodova manje.. i tako redom). Maksimalan broj bodova u ovoj igri je 1100 bodova. Trajanje: 60 sekundi.
  • Zemljovid Hrvatske - na karti Hrvatske potrebno je pogoditi u kojem se polju nalazi zadano mjesto u Hrvatskoj. Svakih 7 sekundi se zadaje novi zadatak (vrijeme za odgovaranje je 5 sekundi), a ukupno ih treba pogoditi 8. Svaki zadatak najbržemu s točnim odgovorom donosi 100 bodova, a svakom sljedećem 5 bodova manje. Maksimalan broj bodova u ovoj igri je 800. Znači 20 najbržih osvajaju bodove.
  • Zemljovid Europe - na karti Europe potrebno je pogoditi u kojem se polju nalazi zadano mjesto u Europi. Svakih 7 sekundi se zadaje novi zadatak (vrijeme za odgovaranje je 5 sekundi), a ukupno ih treba pogoditi 8. Svaki zadatak najbržem igraču s točnim odgovorom donosi 100 bodova, a svakom sljedećem 5 bodova manje. Maksimalan broj bodova u ovoj igri je 800. Znači, 20 najbržih osvajaju bodove.:)
Naslovnica  |   Uvjeti korištenja  |   Polica privatnosti  |   Kontakt  |   Mapa weba
2012 Moj telekom d.o.o., sva prava pridržana